Over ons

img_0190

     

Milko Kliemert – oprichter en directeur

 

   Laat me mezelf en ons bedrijf voorstellen.

Als jongen van 10 zat de interesse in techniek er al in, Mijn eerste project was een transistor radio met losse aan elkaar gesoldeerde transistoren, weerstanden, condensatoren, een oor telefoontje, een zelfgemaakte spoel en antenne, Ik herinner me nog het geweldige gevoel toen ik daar ook geluid uit kreeg.
Uiteraard was daar de interesse gekweekt maar de basis was uiteraard alle opleidingen tot op HBO niveau in allerlei richtingen, ook de ervaring in systemen voor communicatie doeleinden zoals kabel TV, telefonie en Data overdracht en later ook brand alarm systemen, object beveiliging en toegangsbeheer zijn een mooie aanvulling op de zwakstroom, laag en hoogspanning achtergrond.
   De laatste 15 jaar zijn daar allerlei technieken bijgekomen en zijn er een aantal specialismen ontstaan mede door de vele uitgevoerde projecten binnen ons bedrijf.
   Door het enorme netwerk zijn er altijd oplossingen denkbaar voor ieder probleem. Als voorbeeld noem ik graag de discrepantie tussen beveiliging en brand beveiliging in een museum, misschien kent u de diefstal uit de Kunsthal in Rotterdam waar de inbrekers een brandende krant onder de deur schoven om het brandalarm de deur te laten ontgrendelen.
 
   Dit is wat natuurlijk voorkomen moet worden, terwijl bij een museum vol mensen wel de veiligheid gegarandeerd moet worden. Wij hebben in diverse musea oplossingen hiervoor bedacht en aangebracht.
   De huidige maatschappij moet zich natuurlijk ook meer en meer richten op energie besparing en het zelf opwekken van energie, zo zijn we steeds vaker bezig om woningen en bedrijfspanden energie neutraal te maken met warmtepomp technieken, zonnepanelen en natuurlijk ook energie opslag mogelijkheden.

   Advies is meestal de eerste besparing, zo kies je gelijk de juiste weg en kan je vanaf het begin rekening houden met je eigen gevoel van comfort. U vind 22 graden misschien warm maar uw collega vind dat koud, vaak valt er al veel te verbeteren met de juiste vochtigheidsgraad en de juiste ververste lucht. Ook zijn allerlei vormen van ontstoffen en stof vrij maken van omgeving, Deze technieken hebben we op diverse locaties reeds uitgevoerd en er zijn dus veel ervaringen mee.
   Ook 1 van onze projecten is het brandveilig maken van gebouwen waarbij we samen werken met zowel bouwkundigen als Werktuig bouwkundigen, 1 van de bedrijven waar we dit voor doen is Schiphol.
KNX is een systeem waar we 1 van de 200 professionals in Nederland zijn, met dit gebouw beheersysteem welke door ruim 400 onafhankelijke merken in 40 landen wordt ondersteund, zijn alle elektrische systemen en klimaat technische systemen te koppelen en te visualiseren (kijk eens op www.knx.org) In veel moderne huizen hebben we al apparatuur die met wifi communiceert maar met KNX zijn de mogelijkheden om systemen te koppelen haast onbegrensd. Als voorbeeld: In uw agenda van uw mobiel staat een afspraak, uw mobiel geeft u een herinnering maar weet ook dat er verder niemand thuis is hij ziet immers alleen uw mobiel, bij het verlaten van uw huis stelt KNX het alarm in werking en sluit alle stopcontacten die niet voor vitale systemen gebruikt worden af. 

Ook alle verlichting gaat uit de kachel gaat naar spaarstand en uw deuren worden automatisch op slot gedaan. Nog mooier is als het systeem ziet dat uw mobiel op 15 minuten van huis is en alvast de kachel hoger zet en bij betreden van de woning in de donkere hal het licht aanzet. 
U ziet de mogelijkheden zijn enorm..