Verduurzamen, mooi woord maar wat kunt u ermee?

Van het gas af, Zonne-energie, windmolens of isoleren, allemaal termen die u vast in verband brengt met verduurzamen, het woord dat de afgelopen jaren een steeds grotere plek in onze media kreeg.
Maar wat is verduurzamen en wat kunt u ermee?
Uiteraard is dat voor een ieder anders want voor de een is het kiezen voor schone energie van een groene stroom leverancier al een hele stap, terwijl een ander zijn huis en/of bedrijfspand isoleerde en van zonnepanelen voorzag en inmiddels aan een warmtepomp denkt omdat zijn ketel aan vervanging toe is.
1 ding is duidelijk: het ligt aan de mindset, de mogelijkheden en natuurlijk aan de financiële situatie waarin men zich bevind.
De 1 kiest voor het milieu terwijl de ander het puur uit financiële besparing doet, het rendement van bv. zonnepanelen is al snel zo’n 8 tot 10 procent en zeg nou zelf dat betaald geen enkele bank als rente meer en na zo’n jaar of 6 heeft u de installatie terug verdiend.
Ook bij een warmtepomp zijn er vergelijkbare financiële mogelijkheden want het lijkt best veel geld als u 6000 euro moet uitgeven om uw ketel te vervangen terwijl u bij de huidige gasprijzen dat al in 6 a 7 jaar terug kunt verdienen in veel situaties, En iedereen weet dat die gasprijs zal stijgen en uw terugverdientijd dus waarschijnlijk korter zal zijn.

Laat u goed informeren en uw individuele situatie bekijken door iemand met verstand van zaken, dat kan u veel geld besparen en uw situatie specifiek voordeliger laten uitpakken

info@kliemert.com