Bedrijf verduurzamen?

Steeds meer bedrijven verduurzamen. Maar hoe kun je dit zo effectief en efficiënt mogelijk aanpakken? Bij Kliemert Bouw en Elektra Advies adviseren wij over de uiteenlopende oplossingen voor het verduurzamen van je bedrijf. Wij komen vrijblijvend op bezoek op locatie om te kijken hoe jouw bedrijf minder energie kan verbruiken, wat mogelijke oplossingen zijn en of je in aanmerking komt voor subsidies van de Rijksoverheid.

Wil je informeren naar de mogelijkheden of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 06-26356280. Ook als je meer wilt weten over onze andere diensten, zoals huizen automatiseren of een huis slim maken, kun je contact met ons opnemen.

  • Vrijblijvend bezoek op locatie
  • Expert in automatisering
  • Ervaring met grote projecten
  • Multifunctioneel

Is bedrijf verduurzamen verplicht?

In sommige gevallen zijn bedrijven en ondernemers zelfs bij wet verplicht om te verduurzamen. Deze verplichting heet de Energiebesparingsplicht en geldt uitsluitend voor bedrijven en ondernemingen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000m3 aardgas verbruiken. Zij zijn verplicht om maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar zo snel mogelijk uit te voeren. Overigens geldt deze verplichting alleen voor het besparen van energie, niet voor het toepassen van hernieuwbare energie. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn het isoleren van je bedrijfspand of het vervangen van de oude verlichting door ledverlichting.

Neem contact op info@kliemert.com

Informatieplicht duurzaamheid

Maatregelen treffen is voor deze bedrijven niet het enige wat verplicht is. Er geldt namelijk ook een zogenaamde informatieplicht. Dit betekent dat ondernemers en bedrijven hun duurzame maatregelen moeten doorgeven aan de Rijksoverheid.

bedrijf verduurzamen met isolatie

Subsidie voor bedrijven die verduurzamen

Uiteraard ondersteunen wij bedrijven bij het proces van verduurzaming. Daarnaast draagt de rijksoverheid ook een steentje bij. Er zijn namelijk diverse subsidieregelingen voor ondernemers die verduurzamen. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Maak kennis met Kliemert

Neem contact op met Kliemert Bouw en Elektra Advies om een afspraak te maken voor een advies op maat. Wij komen dan bij je langs en bekijken wat er mogelijk is om van jouw huis een slim huis te maken. Dit bezoek is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Vraag vrijblijvend advies aan

Zo dragen wij bij aan de energietransitie van jouw bedrijf

Het verduurzamen van je bedrijf hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wij brengen in kaart wat de beste oplossingen zijn voor jouw bedrijf. Zo heb jij een goed beeld van wat er mogelijk is en hoe je effectief en efficiënt kunt verduurzamen. Doorgaans kijken wij naar drie primaire zaken:

  • Isoleren
  • Warmtepomp
  • Zonnepanelen

Betere isolatie bedrijfspand

Betere isolatie kan een groot verschil maken qua energieverbruik. Hierdoor is het een van de populairste en meest effectieve ingrepen om een bedrijf duurzamer te maken. Tijdens ons bezoek op locatie kijken we naar de isolatie van je bedrijfspand en hoe deze verbeterd kan worden. Vervolgens geven we hierover advies op maat.

Warmtepomp voor bedrijven

Ook kijken wij naar de mogelijkheden met betrekking tot het plaatsen van een warmtepomp. Een warmtepomp verwarmt op duurzame wijze je bedrijfspand, maar werkt alleen als het pand goed geïsoleerd is.

Zonnepanelen

Ten slotte brengen we in kaart of zonnepanelen uitkomst bieden. Met je eigen zonnepanelen wek je een deel van je eigen energie op of kun je zelfs energie leveren aan het net. Dat is naast duurzaam ook nog eens voordelig.

 

Bedrijven verduurzamen

Wat kost het om een bedrijf te verduurzamen?

Hoeveel het kost om een bedrijf te verduurzamen hangt natuurlijk af van het desbetreffende bedrijf en diens wensen. Wij raden bedrijven in ieder geval aan verduurzaming niet te zien als een kostenpost, maar als een investering die zich in de loop der jaren uitbetaalt. Natuurlijk is een initiële investering vaak vereist, meer mede dankzij subsidie van de overheid vallen de kosten hiervan mee.

Waarom advies over duurzaamheid van ons?

Bij Kliemert ben je aan het juiste adres voor vakkundig advies over het verduurzamen van je bedrijf of onderneming. Wij hebben namelijk veel ervaring met grote projecten. Zo adviseerden wij bij de bouw van de Zalmhaventoren in Rotterdam (de hoogste woontoren van Nederland!) en de verbouwing en uitbreiding van Schiphol. Daarnaast komen we maar al te graag, vrijblijvend op bezoek op locatie om te kijken wat er mogelijk is en zijn we tevens expert in automatisering.

Vragen over duurzaamheid in een bedrijf? Neem contact met ons op!

Wij komen graag langs om te kijken hoe wij kunnen bijdragen aan de verduurzaming van je bedrijf. Heb je een nog vraag over wat we voor je kunnen beteken of wil je een afspraak maken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 06-26356280.

Neem contact op info@kliemert.com

Call Now Button