Home domotica.

Home domotica is een mogelijkheid om van jouw huis een slim huis te maken. Domotica zijn elektrische apparaten die we op afstand kunnen bedienen door middel van een smart home platform. Voorbeelden zijn slimme lampen, slimme thermostaten en slimme koffiemachines. Met slechts één app op de telefoon en/of tablet kun je alle slimme apparaten in huis aansturen. Kliemert Bouw en Elektra Advies kan je helpen met domotica in huis.

Vraag vrijblijvend advies aan

  • Vrijblijvend bezoek op locatie
  • Expert in automatisering
  • Ervaring met grote projecten
  • Multifunctioneel

Wat is home domotica?

Home domotica is het geheel aan apparaten die ons helpen om alledaagse taken in huis te automatiseren. Je koppelt domotica aan een smart home platform, bijvoorbeeld Google Assistent, Alexa of HomeKit. Een smart home platform is het overkoepelende systeem waarmee je de slimme apparaten met elkaar laat communiceren.

Hoe meer domotica je hebt, hoe slimmer je huis wordt. Domotica zorgt voor meer gemak en comfort in huis.

Voorbeeld:

Stel, je hebt een slimme speaker van Google in je woonkamer staan. Deze speaker is verbonden met je slimme verlichting, slimme thermostaat en je smart tv. Wanneer je thuis komt na een lange werkdag zeg je hardop tegen de speaker ‘Hé Google, ik ben weer thuis’, en automatisch zullen de domotica apparaten op je stem reageren. Dit kan zijn: de speaker speelt je favoriete Spotify afspeellijst af, de lampen gaan aan en de thermostaat stelt de gewenste temperatuur in.

Maak kennis met Kliemert

Benieuwd naar de mogelijkheden voor home domotica in jouw woning? Maak dan een afspraak met Kliemert Bouw en Elektra Advies via het contactformulier op de website. Wij geven je graag advies op maat, geheel afgestemd op jouw thuissituatie. Onze adviseur komt langs op locatie en brengt de mogelijkheden in kaart.

Vraag vrijblijvend advies aan

Domotica in huis

Met domotica maak je jouw huis dus slim. Maar hoe werkt dat dan? Als eerste heb je een domotica systeem nodig: een centraal systeem waar meerdere domotica apparaten aan elkaar gekoppeld zijn en aangestuurd worden. Je bedient de apparaten met je eigen telefoon via een app of door spraakopdrachten te geven aan een smart home hub. Zodoende laat je de apparaten met elkaar samenwerken.

Door te kiezen voor home domotica verbeter je de manier van leven in jouw huis en maak je het makkelijker en comfortabeler voor jezelf en je huisgenoten. Wanneer je onderweg bent naar huis en dit doorgeeft aan de app, zal de smart home domotica in werking treden. De CV wordt aangezet op 20 °C en de buitenlampen gaan precies aan wanneer jij de oprit oprijdt. Ideaal toch?

Smart home protocol

Domotica apparaten communiceren draadloos met elkaar via een protocol. Een protocol is de manier waarop een signaal tussen apparaten verstuurd wordt. Voorbeelden van protocollen zijn Bluetooth, WiFi, Zigbee, Z-wave (plus), 433 MHz, 868 MHz, KNX, Google cast en Infrarood.

 

Apparaten praten vaak in hun eigen taal. Met deze protocollen kun je verschillende talen met elkaar laten praten. Dit zorgt er ook voor dat de storingskans kleiner wordt.

 

Domotica verlichting

Door je verlichting met domotica te regelen bespaar je op je energiegebruik. Je kan bijvoorbeeld tijdschema’s instellen, zodat slimme schakelaars en lampen op het juiste moment aan gaan of juist uit gaan. Jij bepaalt dan wanneer het licht wordt ingeschakeld. Zo ga je efficiënt om met het energiegebruik van je huis.

Vraag advies aan

Wij kunnen vrijblijvend bij je langskomen om te kijken of home domotica in jouw huis kan worden geïnstalleerd. Daarnaast kun je bij ons advies inwinnen voor het automatiseren van je huis. Neem hiervoor contact met ons op en maak een afspraak voor een advies op maat. Wil je meer informatie ontvangen? Ook dan mag je contact opnemen, je kunt het contactformulier invullen, ons bellen via 06-26356280 of een e-mail sturen.

Neem contact op info@kliemert.com

Call Now Button